De opleiding Invloed Vergroten

Wanneer je jouw invloed op jezelf en je omgeving wil vergroten zijn er vier zaken nodig:

 1. Organisaties modelleren met behulp van het Viable System Model (VSM).
 2. Medewerkers doorgronden met de breintype theorie.
 3. Het beste uit medewerkers halen met Organizational Behavior Management 2.0 (OBM 2.0).
 4. Optimaal communiceren met medewerkers en klanten dankzij de hypnotische taalpatronen.

Het leren modelleren met het VSM en het beste uit mensen te halen met OBM 2.0 is niks bijzonders nodig, kan prima via Zoom omdat dit twee hele bewuste activiteiten zijn.

Maar voor het je eigen maken van de breintype theorie en met name hypnotische taalpatronen is het nodig om je onbewuste te trainen. Dat kan alleen in een live training in een groep, want de peer pressure zorgt ervoor dat je onbewuste dit alles goed oppakt.

Voor het modelleren met het Viable System Model (VSM) en OBM 2.0 is het dus prima om de stof via Zoom sessies te leren. Op die manier kunnen we de benodigde sessies rond jouw agenda plannen. OBM 2.0 leer je vooral aan de hand van een praktijkcasus. Dat wil zeggen dat je tijdens de Invloed Vergroten opleiding meteen een prestatie-verbeter traject voor je eigen organisatie of jezelf doet. Op die manier bewijs je meteen in de praktijk hoeveel je persoonlijke invloed is toegenomen.

Business Case

De eerste stap bij OBM 2.0 is het opstellen van een business case, want het heeft geen zin om een prestatie te verbeteren als daar geen goede reden voor is. Bovendien zorgt de business case er in de meeste gevallen voor (sommige non-profit organisaties uitgezonderd) dat de organisatie waar je voor werkt of jijzelf meteen meer terugverdient dan het tarief voor de opleiding Invloed Vergroten. Je hebt dus meteen een Return On Investment!

Om te bekijken of er in jouw specifieke situatie een business case is voor dit traject, ontmoeten we je graag. Dat kan in het echt of via Zoom, geheel wat jouw voorkeur heeft. Tijdens dit gesprek onderzoeken we of er een of meerdere business cases zijn. Wanneer dat het geval is, en dat is meestal zo, dan heb je direct een meer dan voldoende onderbouwing om de opleiding Invloed Vergroten te volgen.

Opleiding Invloed Vergroten

De opleiding Invloed Vergroten bestaat dan uit drie onderdelen:

 1. Klassikale groepstraining voor het trainen van je onbewuste in de hypnotische taalpatronen en het leren hoe je het breintype van iemand anders kan inschatten zonder dat hij of zij dat door heeft.
 2. Zoom sessies waarin je leert om je eigen organisatie te modelleren met het VSM en waar je leert hoe je het OBM 2.0 protocol goed toepast zodat je een heel Prestatie Verbeter Plan (PVP) opstelt.
 3. Je praktijkcursus waarbij je gedurende de hele Invloed Vergroten opleiding wat je leert in de praktijk brengt en het PVP realiseert.

Wanneer we samen de business case hebben opgesteld (wat verder geheel gratis is en bovendien geheel vrijblijvend), dan is er de mogelijkheid om direct te starten met het VSM en OBM 2.0 gedeelte en het opstellen en uitvoeren van je PVP. Zodra er dan weer een groep start voor het trainen van je onbewuste in de hypnotische taalpatronen en het herkennen en beïnvloeden van breintypen, doe je met die groep mee, als dat in je agenda past. Er starten diverse groepen per jaar, dus het is altijd makkelijk om mee te doen.

Trainer van de opleiding Invloed Vergroten: Joost van der Leij

Joost van der Leij is een VU-university certified OBM trainer/coach en een Licensed NLP Master Trainer™ van The Society of NLP®. Daarmee heeft Joost van der Leij de unieke combinatie van én OBM én hypnose, want NLP is alleen maar een manier om aan hypnose te kunnen doen zonder het woord hypnose te hoeven noemen. Joost van der Leij is gastdocent aan echte universiteiten waar hij dit programma onderwijst.

Joost van der Leij is auteur van 21 boeken die met name over het Viable System Model (Management Cybernetics), breintypen (Het Neurogram® Handboek), OBM 2.0 (Management Cybernetics) en hypnotische taalpatronen gaan (Het ABC-NLP Handboek). Daarmee is Joost van der Leij bij uitstek de trainer die je leert hoe je je invloed binnen organisaties vergroot.

Dr. Marius Rietdijk, de OBM professor van de Vrije Universiteit van Amsterdam, zegt over Joost van der Leij:

“Door zijn grondige filosofie opleiding is Joost in staat om oplossingen voor belangrijke levensvragen uitermate overtuigend te brengen. Dit resulteert in de ene na de andere publicatie die mij helpen deels nog intuïtieve opvattingen over gedragswetenschap en bedrijfskunde verder te expliciteren. Hij is ook als trainer een ongekend orakel, waarbij hij vloeiend zijn enorme kennis en vaardigheden via formele en informele hypnose, natuurlijk zonder enige schroom, voor het voetlicht brengt.

Ik heb het werk van Joost soms meermalen gelezen. Zeker nadat ik zijn opleidingen had afgerond. Zijn uitgangspunten graven dieper dan die van menig academische collega, maar lezen als een trein. Zijn praktische levenservaring is gigantisch, inclusief zijn hulp als trainer en coach aan zovele cliënten. Ik ben dan ook trots hem regelmatig als gastdocent aan de VU te begroeten en met hem nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.”

Logistieke details:

 • Naam opleiding: Invloed Vergroten.
 • Locatie in person training: NLP.amsterdam, Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen.
 • Data: zie het onderstaande formulier.
 • Tijden in person training: van 10 tot 17 uur.
 • Data en tijden van de Zoom sessies in goed overleg.
 • Tarief: zie het onderstaande formulier.
 • Inbegrepen gratis lesmateriaal: Management Cybernetics, Het Neurogram Handboek, Het ABC-NLP Handboek en een jaarabonnement op NLPflix zodat je al het lesmateriaal nog eens terug kan zien als video.
 • Gespreid betaalmogelijkheid: 12 maanden.
 • Annuleringsmogelijkheden: bij annulering worden alleen de trainingsdagen die zijn geweest pro rata in rekening gebracht. Inschrijven is dus 100% veilig.
 • Inhalen of herhalen mogelijk: ja.
 • Mocht je al onderdelen bij Joost van der Leij of elders hebben gedaan, dan is het ook goed mogelijk dat je vrijstellingen en korting krijgt. Dus neem dit punt mee in het gesprek over de business case.

Wanneer je samen met Joost van der Leij wil ontdekken welke business case(s) er in jouw situatie zijn, meld je dan aan via het onderstaande formulier. Inschrijven is 100% veilig want je kan tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos annuleren.