Universitair gecertificeerde opleiding Invloed Vergroten

Om grote veranderingen te bewerkstelligen zijn de volgende drie zaken nodig:

 1. Houd rekening met iemands breintype.
 2. Doorbreek negatieve associaties die jouw verandering in de weg zitten en vervang ze door nieuwe, positieve associaties.
 3. Maak ongewenst gedrag steeds lastiger om te doen en promoot gewenst gedrag door er positieve consequenties aan te verbinden.

Het zijn precies deze drie onderdelen die je in de Invloed Vergroten opleiding leert. 

 1. Aan de hand van Cybernetic Big Five Theory leer je iemands breintype inschatten en controleren of je inschatting klopt. Vervolgens krijg je dan een handleiding hoe je die persoon het beste kan beïnvloeden.
 2. Aan de hand van hypnotische taalpatronen leer je negatieve associaties die de door jouw gewenste verandering in de weg zitten te doorbreken en te vervangen door positieve associaties die de door jou gewenste verandering bevorderen.
 3. Aan de hand van het ABC-model uit Organization Behavior Management (OBM) leer je hoe je ongewenst gedrag vermindert en gewenst gedrag promoot.

Programma Invloed Vergroten

Het programma van de opleiding Invloed Vergroten bestaat uit zeven dag verspreid over zeven maanden zodat je ruim voldoende de tijd hebt om in de praktijk te bewijzen dat je je persoonlijke invloed daadwerkelijk hebt vergroot. Bovendien is deze tijd nodig zodat je je eerste gedragsveranderingsproces bij een of meerdere andere mensen kan begeleiden. Want naast de zeven bijeenkomsten van de opleiding ben je in de tussentijd bezig om al concrete grote veranderingen bij andere mensen te bewerkstelligen volgens het OBM protocol.

De dagen zelf zien er als volgt uit:

Dag 1: We beginnen de eerste dag met een introductie van hoe grote veranderingen werken. Je leert de beginselen van associatief leren, instrumenteel leren, het ABC-model en Cybernetic Big Five Theory (CB5T). Daarnaast beginnen we meteen concreet te kijken hoe je de door jouw gewenste verandering in de praktijk kan brengen en hoe deze verandering wordt ondersteund door de online tools waartoe je binnen deze opleiding krijgt: de OBM Optimizer.

Dag 2: Tijdens deze dag gaan we diep in op Cybernetic Big Five Theory. We doen eerst een uitgebreide test om te ontdekken hoe jouw breintype in elkaar steekt en wat dit voor jouw eigen evolutionaire gedragspatronen betekent. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van een meetplan volgens het OBM protocol om te kunnen bewijzen dat je een grote verandering in de praktijk hebt weten te brengen.

Dag 3: Tijdens deze dag komen we terug op Cybernetic Big Five Theory. We doen nu een deep dive in het hele CB5T model. Op deze manier krijg je inzicht in hoe hele primitieve evolutionaire gedragspatronen grote invloed hebben op onze emoties, onze motivatie en hoe we zaken leren (cognitie). Daarnaast leer je uit het OBM protocol hoe je ABC-analyses maakt, zodat je inzicht krijgt in waarom er teveel ongewenst gedrag is en te weinig gewenst gedrag.

Dag 4: Op dag vier ronden we het CB5T af met alles wat je dient te weten om een goede inschatting te maken van welk breintype mensen hebben aan de hand van hun uiterlijk en hun gedrag. Vervolgens leer je hoe je dit onopvallend test. Tenslotte krijg je dan voor elk type een handleiding hoe je iemand met zo’n breintype het beste kan beïnvloeden. Dag vier sluiten we af met leren werken met feedback. Feedback is een van de beste methoden om mensen te beÏnvloeden, maar er zijn nogal wat misverstanden rond feedback.

Dag 5: Op dag vijf introduceren we twee communicatiemodellen op basis waarvan de hypnotische taalpatronen werken. Je leert hoe je kan communiceren om te verhelderen en hoe je kan communiceren om te beïnvloeden. Je leert hoe belangrijk het is om je eigen standpunt heel helder te verwoorden. Bovendien leer je hoe je je eigen onbewust kan beschermen tegen ongewenste beïnvloeding van buitenaf. Aan het einde van de dag gaan we dieper in op hoe je volgens het OBM protocol doelen stelt.

Dag 6: Tijdens deze dag gaan we hard aan de slag met het leren van alle hypnotische taalpatronen om mensen te beïnvloeden zonder dat ze dat doorhebben. Je leert hoe je mensen bevelen kan geven en hoe je mensen hun brein zodanig beïnvloedt dat de kritische beoordeling van wat jij te zeggen hebt sterk afneemt. Daarnaast leer je alles over hoe je mensen beloont en positief bekrachtigt wanneer ze het door jouw gewenste gedrag vertonen. Alleen door gewenst gedrag positief te bekrachtigen, zorg je ervoor dat de door jouw gewenste verandering ook langdurig blijft.

Dag 7. Op de laatste dag leer je alles over hoe je kan vooronderstellen dat de door jouw gewenste verandering ook heel goed en gewenst is door andere mensen. Aan de hand van vooronderstellingen leer je hoe je mensen waarheid kan opdringen ook al vinden ze eigenlijk het tegenovergestelde. Tenslotte leer je hoe je met evalueren en aanpassen ervoor kan zorgen dat elke gewenste verandering een grote kans van slagen krijgt en dat de enige vraag die nu nog over is: hoe snel krijg je de gewenste verandering voor elkaar?

Examen doen bij de Vrije Universiteit van Amsterdam

Omdat je tijdens de opleiding Invloed Vergroten alles van het OBM protocol leert, bestaat de mogelijkheid voor een ieder die een HBO of WO diploma heeft om examen te doen bij de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het examen wordt geheel onafhankelijk afgenomen. Het examen bestaat uit een theoretisch examen dat online wordt afgelegd en een praktijkexamen van 30 minuten bij de Vrije Universiteit van Amsterdam waarin je het veranderingsproces waar je de afgelopen zeven maanden aan hebt gewerkt presenteert in 15 minuten en er 15 minuten over wordt ondervraagd door de twee examinatoren van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Voor het doen van het examen geldt 450 euro ex. BTW examengeld dat rechtstreeks wordt gefactureerd door de Vrije Universiteit van Amsterdam om 100% onafhankelijkheid te waarborgen.

Wanneer je voor dit examen slaagt, ontvang je het OBM Practitioner certificaat van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Wanneer je het programma van de opleiding Invloed Vergroten vergelijkt met elke reguliere (inclusief de onze) OBM Practitioner opleiding dan zie je dat de opleiding Invloed Vergrote veel uitgebreider is zowel in doorlooptijd als contacturen en onderwerpen. Tegelijkertijd leer je alles wat in de reguliere OBM Practitioner opleiding zit ook in de opleiding Invloed Vergroten. Ook geldt dat alle hypnotische taalpatronen weliswaar niet in de reguliere OBM Practitioner opleiding zitten, maar toch wel degelijk binnen OBM vallen. Alleen Cybernetic Big Five Theory gaat voorbij aan OBM.

Dat je examen kan doen op de Vrije Universiteit van Amsterdam, betekent geenszins dat je ook examen moet doen. Ook betekent het geenszins dat je deze opleiding alleen zou kunnen doen als je een HBO of WO diploma hebt. Daar is helemaal geen sprake van. Mensen beïnvloeden is relatief makkelijk wanneer je weet wat je doet. Dus dat betekent voor jou dat je de opleiding Invloed Vergroten kan doen ongeacht je vooropleiding of achtergrond. 

De logistieke details van de opleiding Invloed Vergroten zijn:

 • Locatie: onze eigen trainingsruimte bij NLP.amsterdam
 • Adres: Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen
 • Corona-proof: Ja!
 • Data: zie onderstaande formulier.
 • Tijden van 10 tot 17 uur, het kan soms 30 minuten uitlopen.
 • Tarief: zie onderstaand formulier.
 • Deze opleiding kan ook als een incompany training worden verzorgd.
 • Deze opleiding kan ook in het Engels worden gegeven.
 • Optioneel: examen doen bij de Vrije Universiteit van Amsterdam (examengeld is 450 euro en loopt via de Vrije Universiteit van Amsterdam).

Omdat in de opleiding Invloed Vergroten reeds vier van de negen dagen van de Licensed NLP Practitioner opleiding zitten, krijg je 50% korting wanneer je deze opleiding combineert met de Licensed NLP Practitioner opleiding van Licensed NLP Master Trainer Joost van der Leij. Mocht je reeds NLP Master Practitioner zijn, dan krijg je 50% korting op het ABC-NLP nascholingsprogramma.

De enige voorwaarde om mee te doen, is dat je wat je in de opleiding Invloed Vergroten leert, gebruikt om de wereld te verbeteren. Nu kan je uit het voorafgaande opmaken dat wij geen moraalridders zijn en je hoeft ook niet de hele wereld te redden. Maar we vinden het toch belangrijk dat je wat je in de opleiding Invloed Vergroten leert voor iets goeds gebruikt. Of op zijn minst geen slechte plannen hebt. Wat je tijdens de opleiding Invloed Vergroten leert, is hele krachtige technologie om mensen te beïnvloeden. Om die reden is er eerst een intake. Dan kan ik niet alleen jouw vragen beantwoorden, maar kan ik ook vaststellen welke doelen jij met deze opleiding wil bereiken. Door eerst een gratis en geheel vrijblijvende intake te doen, kunnen wij ook jou garanderen dat je medestudenten leuke, aardige en interessante mensen zijn en er geen nare figuren in de opleiding zitten. 

Kortom, wanneer je overweegt om mee te doen, vul dan het onderstaande formulier in en dan maken we een bel, Zoom of face-to-face afspraak met jou en Joost van der Leij zodat jullie samen kunnen ontdekken hoeveel waarde de opleiding Invloed Vergroten voor jou heeft. Ons maakt het niet uit of je al helemaal zeker weet dat je deze opleiding wilt doen of dat er alleen maar een klein kansje is dat je, op termijn, deze opleiding wil gaan volgen. Wij vinden persoonlijk contact namelijk heel fijn en dus nodigen we je van harte uit om, nogmaals geheel vrijblijvend, een intakegesprek aan te vragen met het onderstaande formulier:

Met dit formulier vraag je een geheel vrijblijvend intakegesprek voor de opleiding Invloed Vergroten op.

Data van de eerst volgende openbare opleiding zijn: 


30 jun, 1 & 22 sep, 20 okt, 17 nov & 15 dec 2022


Het tarief voor deze opleiding is 3950 euro inc. 21% BTW. Tot 1 mei 2022 is er een boek-vroeg korting en is het tarief 3400 euro in plaats van 3950 euro.

We respect your email privacy