Categorie├źn
Invloed Vergroten Webinars

Invloed op complexiteit

Wanneer mensen hun invloed willen vergroten, dan zien ze die invloed vooral als de interactie met andere mensen. Het doel is dat mensen hun eigen persoonlijke effectiviteit vergroten. Dat is zeer begrijpelijk en terecht. Dat is ook het belangrijkste onderdeel van onze universitair gecertificeerde opleiding Invloed Vergroten. Tegelijkertijd zit er een diepere reden achter onze wil om meer invloed te hebben op andere mensen. Eigenlijk willen we namelijk meer invloed hebben op de complexiteit van onze omgeving.

De wereld is een complex geheel waarvan het onmogelijk is om met absolute zekerheid te weten wat er gaat gebeuren. Die onvoorspelbaarheid maakt mensen onzeker. Gelukkig is er een groot verschil tussen totale onvoorspelbaarheid of genoeg voorspelbaarheid om toch goed om te kunnen gaan met complexiteit.

Dankzij Complex Systems Science weten we wat er nodig is om goed om te gaan met complexiteit, namelijk:

  1. Je moet in staat zijn om te schalen.
  2. Je moet efficient zijn.
  3. Je moet je kunnen aanpassen.

In het gratis webinar Invloed Op Complexiteit gaan we nader in op hoe je deze drie principes het beste kan gebruiken om meer invloed te krijgen op andere mensen, teams en organisaties. Dit doen we aan de hand van het Viable System Model (VSM). Ten eerste leer je hoe het VSM ervoor zorgt dat organisaties inderdaad in staat zijn om te schalen, effici├źnt te opereren en zich te kunnen aanpassen. Ook leer je in dit webinar hoe je deze zelfde processen bij de mens terugvindt. Tenslotte laten we zien wat afhankelijk van welk breintype je hebt, voor jou de beste plek binnen de organisatie is. Hetzelfde kan je dan ook doen voor alle andere medewerkers van de organisatie zodra je hun breintypes weet.

Wanneer je aan dit gratis webinar mee wil doen, registreer je dan via het onderstaande formulier. Je ontvangt dan een mail met daarin de Zoom link voor het webinar. De datum van de eerstvolgende editie staat ook in het onderstaande formulier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *