Categorieën
Taalpatronen

Van junior naar senior in één stap

Wat maakt iemand senior? Iemand die senior is, is gepokt en gemazeld. Dat wil zeggen hij of zij is door schade en schande wijs geworden. Oftewel, je wordt pas senior nadat je een hoop ellende hebt meegemaakt! Gelukkig kan dat ook anders. Want met het Invloed Vergroten Plus programma, krijg je én de tools die iemand senior maken én de attitude die iemand senior maakt.

De tools die iemand senior maken zijn de vier tools van de opleiding Invloed Vergroten:

 1. Het Viable System Model (VSM).
 2. Breintype theorie.
 3. Organizational Behavior Management (OBM).
 4. Hypnotische taalpatronen.

Natuurlijk is het niet zo dat elke senior ook deze tools zich bewust heeft eigen gemaakt. Het is precies andersom: juist omdat seniors deze tools onbewust gebruiken hebben wetenschappers die deze seniors bestudeerden deze vier tools ontdekt. Door je deze vier tools bewust eigen te maken, maak je al een hele grote stap richting senioriteit. En wel om deze vier redenen:

 1. Wetenschappelijk gezien is een controller (dat wil zeggen een manager) zo goed als het model van de organisatie dat hij of zij heeft. De meeste seniors zijn senior omdat zij onbewust een goed model van de organisatie in hun hoofd hebben zitten. Dat model hebben zij door schade en schande zich eigen gemaakt. Echter door te leren hoe je een VSM model van een organisatie maakt, krijg je in één klap een nog beter model dan de onbewuste modellen van de seniors. Waarom? Omdat jouw model expliciet is, omdat jouw model bewust is gemodelleerd en omdat jouw model volledig is dankzij de wetenschap achter het VSM.
 2. Seniors zijn keigoed in zogenaamde people skills. Dit komt omdat zij goed rekening houden met de persoonlijkheid van de ander. Zij spelen niet het spel, maar zij spelen in op de speler. Opnieuw geldt dat de meeste seniors dit alleen maar onbewust doen. En ze doen dit alleen maar omdat ze eerst een hoop ellende hebben meegemaakt waarbij ze dit verkeerd deden. Maar wanneer jij de breintype theorie leert, dan krijg je een tool die veel beter werkt dan rekening houden met persoonlijkheid! Waarom? Omdat wetenschappelijk gezien er helemaal geen persoonlijkheidstypen bestaan. In plaats daarvan zijn er alleen maar evolutionaire gedragspatronen die gekoppeld zijn aan breintypen. Door aan de hand van het uiterlijk en het (verbale) gedrag van mensen hun breintype te herkennen ben je veel beter in staat goed met mensen om te gaan dan de meeste seniors.
 3. Seniors hebben onbewust, opnieuw door schade en schande wijs geworden, geleerd om mensen te belonen voor gewenst gedrag en te straffen voor ongewenst gedrag. Gewenst en ongewenst natuurlijk, bezien vanuit het perspectief van de senior! Dat is de reden waarom hij of zij zo goed in staat is mensen voor zijn of haar karretje te spannen. Echter, zij hebben dit onbewust aangeleerd. Terwijl wanneer jij Organizational Behavior Management 2.0 leert, jij het vermogen krijgt om beloning en straf veel subtieler en effectiever in te zetten dankzij de wetenschap achter OBM.
 4. Seniors hebben een lekkere babbel. Sommige hebben die babbel van nature en anderen hebben hem in de loop van tijd ontwikkeld. Seniors formuleren de meeste zaken slim en handig. Maar opnieuw geldt: zij doen dit onbewust. Wanneer jij hypnotische taalpatronen leert, krijg je het vermogen om nog veel beter te formuleren wat je bedoelt te zeggen. Zodat mensen én meer duidelijkheid krijgen én meer in actie komen om te doen wat jij wil dat ze doen. Dankzij de wetenschap die achter hypnose zit, ben je dan in staat om, zonder dat mensen daar erg in hebben, mee te krijgen met jouw verhaal.

Al deze tools zitten in de opleiding Invloed Vergroten. En wanneer je deze tools je eigen hebt gemaakt, zet je een flinke stap richting senioriteit. Maar dan ben je er nog niet. Want je hebt ook nog een senior attitude nodig. Jouw attitude gaat veel meer over hoe je omgaat met je emoties en gevoelens én hoe jij jezelf ziet. Wat je over jezelf denkt en gelooft. Hoewel normaalgesproken deze onderdelen geenszins tot de opleiding Invloed Vergroten behoren, geven wij wel opleidingen waar dit aan bod komt. Vandaar dat we de Invloed Vergroten Plus opleiding hebben waarin we je niet alleen de tools voor senioriteit geven, maar ook de attitude. 

De opleiding Invloed Vergroten Plus omvat:

 1. De opleiding Invloed Vergroten inclusief het VSM, breintype theorie, OBM 2.0 en de hypnotische taalpatronen.
 2. De ABC-NLP Practitioner om de basistechnieken te leren om je emoties en gevoelens te beheersen en jezelf een positiever en meer senior zelfbeeld te geven.
 3. De ABC-NLP Master Practitioner om meer vrijheid te krijgen om te improviseren. Plus je leert zodanig verhalen te vertellen dat jouw persoonlijke invloed sterk toeneemt.
 4. Persoonlijke 1-op-1 begeleiding om te sparren over issues waar je mee worstelt, te controleren of je VSM model van je eigen organisatie klopt en om ervoor te zorgen dat je de juiste attitude voor senioriteit krijgt.

Kortom, met de opleiding Invloed Vergroten Plus ga je in één stap van junior naar senior. Nou ja, één stap. In de praktijk zijn het vier onderdelen. Gelukkig kun je de meeste onderdelen geheel volgens je eigen agenda in plannen. De snelste doorlooptijd is hierbij anderhalf jaar. Tegelijkertijd is er van onze kant alle ruimte om de tijd te nemen die jij denkt nodig te hebben.

Wanneer je meer wil weten over de opleiding Invloed Vergroten Plus en jouw specifieke casus wil doorspreken zodat wij een op jouw lijf geschreven opleidingsprogramma voor jou maken, kom dan binnenkort een keer bij ons langs voor een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek vraag je aan via het onderstaande formulier. Een medewerker neemt dan contact met je op voor het maken van een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *