Categorieën
Invloed Vergroten Webinars

Webinar Instrumenteel Leren

Instrumenteel leren is een van de drie manieren waarop het brein leert naast imprinting en associatief leren. Waar bij associatief leren het brein een waarschijnlijkheidsrelatie legt tussen twee verschillende zintuiglijke indrukken, legt bij instrumenteel leren het brein een waarschijnlijkheidsrelatie tussen ons gedrag en wat ons gedrag ons oplevert. 

Intro van het webinar Instrumenteel Leren

Wat we vinden wordt voor een groot gedeelte bepaald door de associaties die we opbouwen. Wat we doen wordt voor een groot gedeelte bepaald door wat ons gedrag ons oplevert. Oftewel, ons gedrag wordt voornamelijk bepaald door instrumenteel leren. Wanneer je iemands gedrag wil beïnvloeden dan kan dat niet anders dan via instrumenteel leren.

Toch is instrumenteel leren voor de meeste mensen geheel onbekend. Instrumenteel leren werkt aan de hand van het ABC-model. In dit model staat de A voor Antecedenten. Antecedenten is alles wat er aan gedrag vooraf gaat of wat nodig is om gedrag mogelijk te maken. De B staat voor het Engelse Behavior wat gedrag betekent. De C staat voor Consequenties. Consequenties zijn alles wat er gebeurt nadat het gedrag heeft plaatsgevonden. 

Bijna alle manieren om mensen te beÏnvloeden, maken gebruik van Antecedenten. Terwijl onderzoek klip en klaar heeft aangetoond dat ons gedrag vooral wordt beïnvloed door Consequenties. 

Om die reden geven wij binnenkort het gratis webinar Instrumenteel Leren via Zoom. Kan je niet wachten tot het volgende webinar, dan is dit webinar hier reeds online te zien: Instrumenteel Leren webinar opname. In het onderstaande formulier vind je de eerstvolgende datum en tijd. Dan kan iedereen kennismaken met het ABC-model en meteen concreet toepassen in hun eigen leven. Op die manier vergroot je direct je persoonlijke effectiviteit en ben je voortaan veel beter in staat om mensen te beïnvloeden. Kortom, doe gerust mee met dit leuke webinar.

Hier is de replay van het webinar Instrumenteel Leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *