Categorie├źn
Invloed Vergroten Webinars

Breintypen en stress

De Coronacrisis levert een hoop mensen een hoop stress op. Sommige mensen hebben dat door omdat ze bij zichzelf merken dat ze angst hebben voor het virus. Dat is overigens nergens voor nodig. Want ook al is de situatie ernstig, de beste strategie is toch om je goed te voelen in deze moeilijke situatie. Dat kan omdat het deel van je brein dat voor je gevoel zorgt een ander deel van je brein is dan datgene voor het goed omgaan met de wereld zorgt. Mocht je dit willen leren, dan kan dat het beste door met hypnose de associaties die je hebt aangeleerd rond het virus weer af te leren.

Wat opvalt bij mensen die stressen, is dat zij zich heel anders gedragen dan wanneer zij ontspannen. Het lijkt wel alsof ze het tegenovergestelde van het ontspanningsgedrag doen. Dat klopt ook, want in tijden van ontspanning komt de positieve variant van de evolutionaire gedragspatronen van je brein naar voren. Terwijl in tijden van stress de negatieve varianten van deze evolutionaire gedragspatronen naar voren komen. Veel mensen ervaren het stressgedrag alsof ze zichzelf niet meer zijn. Voor die mensen is er goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is: je bent nog steeds jezelf. Het slechte nieuws is: dat negatieve gedrag hoort bij jouw breintypen.

Naast de mensen die de stress voelen, al dan niet in de vorm van angst, woede of verdriet, zijn er ook mensen die denken dat er bij hen geen sprake van stress is terwijl we aan hun gedrag kunnen zien dat daar wel sprake van is. Zij gedragen zich namelijk opeens heel anders dan wanneer ze ontspannen, maar denken dat dit geen teken van stress is, maar van wakker worden, doorhebben hoe het echt zit of ergens achter te zijn gekomen.

Al deze stressgedragingen zijn prima te begrijpen met Cybernetic Big Five Theory (CB5T). CB5T is de beste beschrijving van hoe ons brein evolutionair leert. Om die reden noem ik het ook Evolutionair Leren. Speciaal over hoe ons brein omgaat met stress, organiseren we het gratis webinar: Breintypen en Stress. Dit webinar borduurt voort op het meer algemene webinar Evolutionair Leren. Hoewel voor dit meer specifieke webinar over breintypen en stress geen voorkennis voor nodig is, is het tegelijkertijd wel handig om het webinar over Evolutionair Leren terug te kijken.

In het webinar Breintypen en Stress komt aan bod:

  1. Korte inleiding in breintypen.
  2. Korte inleiding in Cybernetic Big Five Theory.
  3. Breintypen en hun stressgedrag.
  4. Cybernetic Big Five Theory en stress.

Hier staat de replay van het Breintypen en stress webinar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *