Categorieën
Invloed Vergroten Webinars

Hypnotische taalpatronen en reclame

90% van de taal die we gebruiken, gebruiken we om andere mensen te beïnvloeden. Alleen als je in een heel technisch beroep werkt, is dit percentage iets lager, maar dan zit je nog steeds op zo’n 80%. Kortom, bijna alle communicatie is communicatie om te beïnvloeden. Er zijn dan een aantal situaties denkbaar:

  1. Iemand bedoelt het goed, maar formuleert het slecht. Dit levert een negatieve suggestie op waarmee de persoon in kwestie het tegenovergestelde bereikt van wat hij wil bereiken.
  2. Iemand bedoelt het slecht, maar formuleert ook slecht. Dit levert een positieve suggestie op waarmee de slechterik juiste goede zaken bewerkstelligt.
  3. Iemand bedoelt het slecht, maar formuleert goed. Dit levert een negatieve suggestie op. Gelukkig zijn deze mensen heel zeldzaam, maar als je er eentje tegenkomt dan is de schade meestal groot. Dus vermijd deze mensen en houd ze uit je leven.
  4. Iemand bedoelt het goed en formuleert ook goed. Dit levert een positieve suggestie op. Hier wordt de wereld een betere plek van!

Idealiter leert iedereen die het goed bedoelt ook om goed te formuleren. Vandaar dat wij met veel plezier de opleiding Invloed Vergroten geven en tegelijkertijd wel een intakegesprek voeren om te checken of elke deelnemer ook daadwerkelijk goede bedoelingen heeft. 

Ook in reclames zie je dit terug. Vanuit het bedrijf gezien, zijn de bedoeling altijd goed. Dat wil zeggen op zijn minst goed voor het bedrijf in kwestie. Alleen zie je bij reclames dat er drie verschillende situaties zijn die alle drie gelijkelijk verdeeld zijn over alle reclames:

  1. De makers van de reclame hebben geen weet van hypnotische taalpatronen, maar hebben gelukkig nergens een ernstige fout gemaakt en hun gebrek aan kennis levert geen problemen op.
  2. De makers van de reclame hebben geen weet van hypnotische taalpatronen, en ze formuleren zo slecht dat zij het tegenovergestelde bereiken van wat hun bedoeling is.
  3. De makers van de reclame snappen hoe hypnotische taalpatronen werken en maken er graag gebruik van.

In dit gratis webinar ga ik dieper in op de tweede situatie: hoe reclames de mist in kunnen gaan omdat ze slecht formuleren. Aan de hand van een concrete reclamespot laat ik zie waar er slecht wordt geformuleerd en hoe het beter had gekund. Dit webinar borduurt voort op het meer algemene webinar over Hypnotische Taalpatronen. Er is geen voorkennis nodig om dit webinar te volgen. Tegelijkertijd geldt dat het webinar over Hypnotische Taalpatronen terugzien natuurlijk wel helpt. 

Wanneer je aan dit gratis webinar mee wil doen, registreer je dan via het onderstaande formulier. Je ontvangt dan een mail met daarin de Zoom link voor het webinar. De datum van de eerstvolgende editie staat ook in het onderstaande formulier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *