Categorieën
Invloed Vergroten Webinars

Webinar Instrumenteel Leren en overheidsbeleid

Na het algemene webinar over Instrumenteel Leren, organiseren we nu een webinar over een meer toegepast onderwerp qua Instrumenteel Leren, namelijk het overheidsbeleid. Want hoewel de Coronacrisis een ramp is, is het ook een unieke gelegenheid om te kijken hoe je het beste het gedrag van grote groepen mensen kan beïnvloeden. Om die reden spitsen we dit webinar toe op hoe de overheid Instrumenteel Leren inzet om ervoor te zorgen dat mensen zich zo gedragen dat het Corona-virus zich zo min mogelijk kan verspreiden.

Bij Instrumenteel Leren legt het brein een link tussen ons gedrag en wat dit gedrag ons oplevert. Toekomstige gedrag wordt in hoge mate hierdoor bepaald. Vandaar dat Instrumenteel Leren zo belangrijk is bij het beïnvloeden van gedrag. Hieronder is alvast het begin te zien van het algemene webinar over Instrumenteel Leren:

[insert video: https://www.youtube.com/watch?v=frtZCdS6oYA ]

In dit webinar wordt nader ingegaan op de volgende zaken:

  1. Korte introductie Instrumenteel Leren. In principe is er voor dit webinar geen voorkennis nodig. Tegelijkertijd helpt het wel om het algemene webinar Instrumenteel Leren terug te kijken mocht je nog niet bekend zijn met Instrumenteel Leren.
  2. Nadere duiding van hoe de afdeling gedragsbeïnvloeding van het RIVM gebruik maakt van Instrumenteel Leren.
  3. De fouten die de overheid vervolgens heeft gemaakt bij het toepassen van Instrumenteel Leren.

Voor de duidelijkheid, hoewel het overheidsbeleid bekritiseerd wordt, ondersteunen wij het algemene idee dat er maatregelen dienen te worden genomen om de verspreiding van het virus af te remmen of zelfs te stoppen. De vraag is echter wel: hoe kun je dit het beste doen en welke fouten dien je absoluut te vermijden.

Hier staat de replay van het Instrumenteel Leren en overheidsbeleid webinar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *