Categorieën
Taalpatronen

Invloed Vergroten voor OR-leden

In samenwerking met Hielke Boersma van HBU training voor de OR, organiseren we een bijzondere editie van de opleiding Invloed Vergroten speciaal voor OR-leden. Het programma is inhoudelijk precies hetzelfde, alleen zorgt de input van Hielke Boersma ervoor dat wat je leert steeds in de context wordt geplaatst van de ondernemingsraad, PVT of COR. Op die manier leer je én de meest wetenschappelijke methode om je invloed te vergroten én hoe je dat vervolgens kan gebruiken om de inspraak en de invloed van de OR te verbeteren.

Kort samengevat leer je drie verschillende methoden:

 1. Organizational Behavior Management (OBM). Met OBM leer je hoe de consequenties van ons huidige gedrag ons toekomstige gedrag sturen. Heb je te maken met een directeur die richting de OR te vaak zich ongewenst gedraagt? Dan leer je met OBM hoe je ervoor kan zorgen dat hij of zij zich vaker gewenst gaat gedragen.
 2. Hypnotische taalpatronen. Leden van de OR bedoelen het vaak goed, maar formuleren niet altijd optimaal. Door beter te formuleren wat je wil zeggen, bereik je beter wat je met je communicatie wil bereiken. Niet alleen om zaken te verhelderen, maar ook om de ander de goede kant op te bewegen.
 3. Cybernetic Big Five Theory. Net zoals onze lichamen verschillen, verschillen ook onze breinen. Maar net zoals je lichaamstypen hebt, heb je ook breintypen. Veel eigenaardig gedrag van directeuren komt voort uit hun specifieke breintypen. Wanneer je doorhebt wat het breintype van de directieleden is, kan je veel beter met ze omgaan, ze motiveren en beïnvloeden.

Hier staat het volledige programma van de opleiding Invloed Vergroten.

Er zijn twee manieren om mee te doen met de opleiding Invloed Vergroten voor OR-leden. Zelf organiseren we de opleiding met open inschrijving. De data, het tarief en het inschrijfformulier staan onderaan de pagina. Maar we kunnen ook een offerte maken voor het organiseren van deze opleiding voor de hele OR. Dat kan op locatie met data waarbij we allemaal beschikbaar zijn. Wel is er dan een minimale groepsgrootte van vijf mensen. 

De logistieke details van de opleiding Invloed Vergroten voor OR-leden zijn:

 • Locatie: onze eigen trainingsruimte bij NLP.amsterdam
 • Adres: Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen
 • Corona-proof: Ja!
 • Data: zie onderstaand formulier.
 • Tijden van 10 tot 17 uur, het kan soms 30 minuten uitlopen.
 • Tarief: zie onderstaand formulier.
 • Deze opleiding kan ook als een incompany training worden verzorgd.
 • Deze opleiding kan ook in het Engels worden gegeven.
 • Optioneel: examen doen bij de Vrije Universiteit van Amsterdam (examengeld is 450 euro en loopt via de Vrije Universiteit van Amsterdam).

Zoals je ziet, kan je examen doen bij de Vrije Universiteit van Amsterdam. Dan dien je wel over een HBO of WO diploma te beschikken. Het examen gaat over het OBM gedeelte van de opleiding en geeft je het OBM Practitioner certificaat van de Vrije Universiteit van Amsterdam. De opleiding Invloed Vergroten voor OR-leden is voor iedereen prima te doen. Je hebt geen vooropleiding nodig. Alleen vanwege de onderwijsinspectie is er de eis dat mensen die examen doen een HBO of WO diploma hebben.

Wanneer je mee wilt doen aan de opleiding Invloed Vergroten voor OR-leden, schrijf je dan in via het onderstaande formulier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *