Categorieën
Invloed Vergroten Webinars

Webinar Evolutionair Leren

Evolutionair leren is eigenlijk niet de juiste naam voor het onderwerp. Want de evolutie gaat te langzaam om tijdens je leven nog een verandering te kunnen bewerkstelligen. Maar dat betekent geenszins dat de evolutie geen grote rol in ons leven speelt. Ons brein is namelijk door de evolutie gevormd. Bij zowel associatief leren als instrumenteel leren gaan we ervan uit dat wij van onze omgeving leren. Maar beiden gaan ervan uit dat wij worden geboren met een blanco leermachine. Alleen komt er niets blanco’s voort uit de evolutie. Dat betekent dat er geen sprake kan zijn van een blanco leermachine. In plaats daarvan is ons brein reeds door de evolutie gevormd.

Je ziet dit terug in onze evolutionaire gedragspatronen. Cybernetic Big Five Theory (CB5T) laat precies zien hoe de biologische structuur van ons brein onze emoties, onze motivatie en ons leren beÏnvloedt. Zonder kennis van deze structuur wordt het een stuk lastiger om bij mensen grote veranderingen te bewerkstelligen. Wanneer je de CB5T structuur wel kent, dan wordt het juist makkelijker om iemand te beïnvloeden omdat je weet wat hem motiveert, hoe hij leert en hoe hij met zijn emoties omgaat.

Dus hoewel je de biologische structuur van je brein niet kan beÏnvloeden, is kennis hiervan wel heel belangrijk voor het beïnvloeden van andere mensen. Met CB5T ben je in staat om precies aan te haken bij de manier waarop de ander de wereld beleeft. Zonder dat dit betekent dat je hetzelfde als de ander moet worden. CB5T laat zien dat dit juist onverstandig is omdat je dan probeert om je op zo’n manier te gedragen die slecht bij je brein past. In plaats daarvan kan je met CB5T juist goed begrijpen waarom andere mensen anders zijn en hoe waardevol het is dat wij van elkaar verschillen.

Om die reden organiseren wij binnenkort het gratis Webinar Evolutionair Leren over Cybernetic Big Five Theory. Tijdens dit webinar leer je:

  1. De vier meest algemene gedragspatronen van mensen.
  2. De acht evolutionaire gedragspatronen van Cybernetic Big Five Theory.
  3. De negen verschillende breintypen die dit oplevert.

Hier is de replay van het Evolutionair Leren webinar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *